2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

A bajnokság egyik élcsapatát fogadjuk szombaton

Hatodik fordulójához érkezett az NB I/B Piros csoportja, a Ceglédi KE ezúttal az Újbuda MAFC csapatát látja vendégül.

A nagymúltú, hétszeres bajnok, ötszörös kupagyőztes újbudai gárda az élvonalból történő 2018-as kiesést követően nem végzett az ötödiknél rosszabb pozícióban a másodosztályban. Lakits András legénysége mindenki számára kellemetlen ellenfél, jó korban lévő, sokat futó, atletikus játékosok alkotják a gárda magját, akik viszonylag régóta játszanak együtt – Misek Levente és Bordács Soma például már az A csoportos keretnek is tagja volt. Bordácsra különösen oda kell majd figyelnie a ceglédieknek, hiszen az 1998-as születésű magasember nem kevesebb, mint 16.8 lepattanót átlagol az eddig eltelt öt fordulóban – ebből kerek hetet a támadóoldalon, vagyis rengeteg második esélyt teremt csapatának egy-egy kihagyott dobást követően. A gárda fő pontfelelőse Polgárdy Ádám 17.4-es átlaggal, de Katona, Buzás és Bordács is bármikor képes 20 pont környéki ponttermésre. Ezzel együtt is két vereséggel áll már a MAFC az idei pontvadászatban, a BKG és a Vasas Akadémia is győzni tudott a Gabányi László Sportcsarnokban – 3-2-es mérlegével jelenleg a tabella negyedik helyén áll Garai Péter együttese, éppen abban a pozícióban, ahol a tavalyi bajnokságot zárta.

Ami a Siska János vezette ceglédieket illeti, a legutóbbi forduló szerencsétlen végjátékát meglepetés-győzelemmel feledtetné az alakulat. Fóton egy megnyert mérkőzést bukott el utolsó perces eladott labdáknak köszönhetően az együttes, 1-4-re rontva ezáltal mérlegét – az egyetlen siker egy 92-91-es győzelem az Óbudai Kaszások otthonában. Egyelőre keresi vezérét a gárda, erre Siska mester is utalt több nyilatkozatában – talán éppen most, ebben a nehéz helyzetben lép elő valaki.

A tavalyi alapszakaszban érdekesség, hogy mindkétszer a vendégcsapat győzött – 2022. decemberében a MAFC bizonyult jobbnak 101-93 arányban az akkor még a szolnoki Tiszavirág Arénában székelő ceglédieknél, ám bő három hónappal később sikerült visszavágnia a Siska-legénységnek a Gabányiban, 95-83-ra győzött akkor a CKE.

Reméljük, a vendéggyőzelmek sorozata ebben az idényben megszakad, és első hazai sikerét ünnepelheti az új évadban a kék-sárga alakulat – a találkozó 17 órakor kezdődik a Gál József Sportcsarnokban, a belépés díjtalan, a szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Tags: ,