2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Az utolsó másodpercekben buktuk el a Fót elleni derbit

Két, egyaránt jobb bajnoki kezdésben reménykedő együttes csapott össze szombat délután a fóti Phoenix Sportcsarnokban, a Phoenix-MT Fót vendége volt a Ceglédi KE.

Mindkét gárda 1-3-as mutatóval kezdte a pontvadászatot, egyaránt 1-1-es mérlegről rontva egymás után két vereséggel – biztos volt tehát, hogy az egyik rossz széria megszakad. Ceglédi oldalon nem léphetett pályára az U20-as meccsen kiállított Horváth Ádám, Horváth Máté pedig sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, „fiatalposzton” így ezúttal Zsók Áron kezdett. Az első percekben Juhos és Kinney révén a házigazdák vezettek, de hamar megkezdte a pontgyártást a CKE is. Bár 14-8-nál, majd 16-10-nél is hat egységgel előrébb járt a Fót, a negyed második felét nagyon megnyomta a ceglédi gárda, és egy 13-1-es futással magához ragadta a kezdeményezést – a jól játszó Herendic, Velkey, valamint az U20-as meccs hőse, Fodor Máté is betalált távolról, 28-19-es előnnyel mehetett kisszünetre a Siska-alakulat.

A második játékrész Herendic közelijével indult, amivel már 11 egységgel járt előrébb a vendégcsapat, de nem sokkal később a hazai húzóember, Markovic triplájával 34-28-ra közelítettek a fótiak. A hosszú sérülés után a másodosztályban visszatérő Markovic remeklésével egyre közelebb „lopta” magát a vendégekhez a hazai gárda, olyannyira, hogy Bálint közeli találatával a vezetést is visszavette a Surmann-legénység (38-37). Valamelyest rendezte sorait a Cegléd, Csorvási duplájával, majd Herendic büntetőjével 46-40-es előnybe kerültek a félidő utolsó percében, ám egy 2-1-es lefutást kihagyott dobással fejeztek be, Markovic pedig egy jó 10 méterről elengedett triplával büntette ezt – 46-43-ra csökkent a CKE fórja a nagyszünetre fordulva.

A harmadik játékrészben többször cserélt gazdát a vezetés, javarészt Markovic – Herendic „különcsatát” láthatott a közönség, de azért többen hozzá-hozzátettek mindkét oldalról. Egyik fél sem igazán tudta akaratát a másikra erőltetni ebben a periódusban, 65-63-as ceglédi előnnyel fordultak a záró felvonásra a csapatok. A 65-65-ös egálról a remekül játszó Fodor trojkájával mozdult el a CKE, Dragasevic betörésével 72-65-re lépett el a vendégcsapat. Markovic triplát, majd büntetőt értékesített a túloldalon, jókor jött Gordán „lesipuskás” találata (69-74). Fóti technikai hibát követően Dragasevic értékesítette a megadott büntetőt, hat pontra növelve csapata előnyét (71-77), ám a legutóbbi évadban még ceglédi színekben pattogtató Tóth Zoltán hármasával 77-75-re jött fel a házigazda. Dragasevic ismét értékesített egy technikait követő büntetőt, Herendic azonban kihagyta az ő két szabaddobását, majd Dragasevic kapott egy labdavesztést követően technikait – Tóth nem hibázott a vonalról (77-78). Ceglédi időkérést követően Dragasevic vesztette el a játékszert – becsapdázták, elveszítette egyensúlyát. a hibát pedig Juhos egy zsákolással büntette (79-78). Négy másodperce maradt még a ceglédi együttesnek, hogy a maga javára fordítsa az összecsapást, de Dragasevic kilépett az alapvonalon, és bár Richter elhibázta mindkét büntetőjét a túloldalon, a végelszámolásnál ez már nem számított – a meccs nagy részében, és az utolsó másodperceket leszámítva a negyedik negyed szinte teljes egészében vezető Ceglédi KE elszenvedte idei negyedik vereségét az alapszakaszban, a fótiak pedig második sikerüknek örülhettek.

 

Phoenix-MT Fót – Ceglédi KE 79-78 (19-28, 24-18, 20-19, 16-13)

Fót: Tóth 8/3, Kinney 14, Kékesi 2, Markovic 27/15, Juhos 10. Csere: Richter 2, Bálint 2, Szabó -, Varga 5, Tichov 9/6, Békési -. Edző: Surmann Gábor

 

CKE: Herendic 23/6, Dragasevic 11/3, Velkey 15/9, Zsók 2, Csorvási 4. Csere: Csaba 1, Olasz 12, Gordán 1, Orgona -, Fodor 8/6. Edző: Siska János

 

Tags: