2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Óbudán javítanánk a bajnokság második fordulójában

A PVSK elleni hazai fiaskót követően két idegenbeli derbi vár csapatunkra, elsőként azzal az Óbudai Kaszásokkal csap össze Siska János együttese szombaton 16:45-ös kezdettel, akik ellen a tavalyi alapszakasz végén izgalmas csatában harcolta ki a rájátszásba jutást az akkor még Piros csoportos újonc CKE.

A legutóbbi évadot a 12. helyen záró Kaszások kerete alaposan átalakult a nyári időszakban, mindössze négyen maradtak a tavalyi együttesből: az egykori Vasas-nevelés Boros Márk, a hajtós magasember Armaghani Ármin, valamint az egyaránt 2004-es születésű Orbán Patrik és Varsányi Áron. Takács Máté vezetőedző tehát némileg hasonló cipőben jár ceglédi kollégájával, tíz új játékosnak kell megtalálnia a helyét, szerepét az idei gárdában.

Szintén hasonlóság a két együttes között, hogy keretük egy-egy A csoportos veteránnal erősödött: Csorvási Milán 463, az óbudaiak friss igazolása, Supola Zoltán pedig 366 élvonalbeli találkozó rutinját hozta magával új állomáshelyére. A fővárosiak palánk alatti szekciója a korábbi Honvéd-nevelés, a legutóbbi két évadot az NKA Pécs kötelékében töltő Kármán Domonkossal erősödött, a tavaly Nagykőrösön 40%-kal triplázó Lakosa Ákos pedig a rutint képviseli Supola mellett. Rajtuk kívül többen érkeztek a DEAC-tól (Pollák Balázs, Balázsi Soma, Tóth László), illetve saját utánpótlásához is bátran nyúlt a klub, hét fiatal is lehetőséget kap a felnőttek között a bizonyításra. Két kulcsember távozott a Kaszásoktól, Tichov Dominik a Phoenix-MT Fót gárdájában folytatja, míg Czura Attila visszavonult az aktív játéktól.

A bajnokság első fordulójában a Vasas Akadémiát látta vendégül az óbudai csapat, és bár öten is kétszámjegyű pontterméssel zártak a sárga-feketéknél (Kármán 15, Boros és Supola 13-13, Lakosa 11, Pollák pedig 10 ponttal), a pasarétiek minden negyedet szűken nyerve 90-76-os sikert arattak. Mindkét együttesnek van tehát javítanivalója, egyikük sem szeretné két vereséggel kezdeni az idényt.

 

Óbudai Kaszások – CKE

2023. szeptember 30. 16:45

Óbudai Kaszások Kosárlabda Csarnok

 

A találkozót terveink szerint YouTube-csatornánkon élőben közvetítjük!

Tags: ,