2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Rangadóval kezdi a 2023/24-es szezont a Ceglédi KE

Pénteken a MEAFC-Miskolc – Újbuda MAFC találkozóval elrajtol a férfi NB I/B Piros csoportjának 2023/24-es idénye. Vasárnap 17 órakor a Ceglédi KE is pályára lép, három és fél év szünet után első alkalommal játszik bajnoki mérkőzést hazai környezetben a gárda. Utoljára 2020. márciusában lépett pályára az együttes a Gál József Sportcsarnokban, hogy milyen hosszú idő ez a klub életében, jól példázza, hogy azt a derbit 90-69-re nyerte a CKE az NKA Pécs ellen, még a Zöld csoportban – a pécsiek azóta két osztályt előre lépve az NB I/A-ban szerepelnek a most rajtoló idényben, a ceglédiek pedig második idényüket kezdik az élvonal előszobájában, a Piros csoportban.

Az eltelt időben mind a ceglédi aréna, mind a csapat megújult – a sportcsarnokot nemrég adták át, a felkészülési időszak alatt mind a hét edzőmérkőzését megnyerő gárda pedig a tavalyi, rájátszásba jutással végződő szezont követően jelentősen megerősített kerettel vág neki a 2023/24-es pontvadászatnak. Öt felnőtt korú játékos mellett öt U20-as fiatal érkezett Siska János együtteséhez, négyen maradtak a tavalyi keretből, heten pedig távoztak. Az érkezők közül kétségkívül Csorvási Milán a legnagyobb név, a korábbi magyar válogatott center több mint 450 élvonalbeli mérkőzés rutinjával felvértezve érkezik Ceglédre. Centerposzton Olasz Ádám is komoly erősítés, a legutóbbi két évadot a Jászberényi KSE kötelékében töltő 201 centiméter magas középjátékos szintén rendelkezik A csoportos tapasztalattal – megfordult a ZTE-nél, a PVSK-ban és Szegeden is. Orgona Gergő 23 esztendős kora ellenére is jónevű játékosnak számít a bajnokságban, a Veszprém színeiben a tavalyi évad egyik legjobb lepattanózóját tisztelhetjük személyében. A Zöld csoportos bajnoki címből tevékeny részt vállaló játékmester, Dominik Herendic egyéves salgótarjáni kitérőt követően csatlakozik korábbi csapatához, „magával hozva” tavalyi játszótársát, a házi pontkirály Dragasevic Veljkót is. A maradók között a csapatkapitánnyá avanzsált zsákolóbajnok Csaba Györgyön kívül a látványos passzairól és pontos tripláiról ismert Velkey Jánost, a megalkuvást nem tűrő védőmunkájával kitűnő, emellett fiatalokat is mentoráló Berkics Mátét, valamint a hasznos mezőnymunkát időnként szép kosarakkal megtoldó Fodor Mátét jegyezhetjük fel. Távozott az együttestől Tóth Zoltán, Csakvári Csaba, Sedin Karavdic, Kovács Bálint Benedek, Tóth Bence, Kalassai Martin és Kis Levente.

A fiatalok, vagyis a 2003. január 1. után születettek frontján is történt bőven változás: Fodor továbbra is a CKE-t erősíti, az imént említett Kalassai – Kis duó viszont már nem, helyükre hátvédposztra a 2003-as születésű Horváth Máté és a 2004-es Horváth Ádám érkezett, mezőnyben pedig Gordán Levente, Zsók Áron és Vukasin Krkljes harcolhat meg játékpercekért. A Piros csoport versenykiírásának értelmében a mérkőzések teljes időtartamában pályán kell tartózkodnia legalább egy fiatalnak, versenyhelyzetet teremtve ezzel az ifjú kosarasok körében.

 

Rögtön egy rangadóval „avatja fel” régi-új otthonát Siska János legénysége, a bajnokság első fordulójában ugyanis az előző évad ezüstérmese, az NKA Pécs elleni „házidöntőt” 2-1-es vezetésről 3-2-re elbukó PVSK-VEOLIA érkezik a Rákóczi útra. A pécsiek kerete is több helyen változott az előző évadhoz képest: a korábban Cegléden is megforduló Tóth Norbert immáron sportigazgatói szerepkörben tevékenykedik a klubnál, Juhos Levente a bajnoki rivális Phoenix-MT Fót gárdájához igazolt, Takács Dániel a Vasast választotta, Bíró Levente Kozármislenybe tette át a székhelyét, légiósposzton pedig Ognjen Micovic váltotta Chase Harlert. Az érkezők közül Plézer Gábor, Mokánszki Máté és Frank Áron a legnagyobb nevek, a maradók névsorában pedig olyan rutinos játékosokat találunk, mint Horti Bálint, Bíró Olivér vagy Antóni Csanád.

A mecsekaljaiak nem titkolt célja, hogy kiküszöböljék az előző évad csalódást keltő ezüstérmével keletkezett csorbát, ismét a feljutásért indul csatába Szrecsko Szekulovics legénysége.

A Ceglédi KE – PVSK-VEOLIA NB I/B-s bajnoki mérkőzés 2023. szeptember 24-én 17 órakor kezdődik, az U20-as csapatok pedig 19:15-től csapnak össze.

 

 

Ceglédi KE

Érkezett: Dominik Herendic (Salgótarjáni KSE), Dragasevic Veljko (Salgótarjáni KSE), Orgona Gergő (Veszprém KK), Csorvási Milán (Kaposvári KK), Olasz Ádám (Jászberényi KSE), Horváth Máté (Güssing Blackbirds – Ausztria), Horváth Ádám (Falco KC), Zsók Áron, Gordán Levente (PVSK), Vukasin Krkljes (Phoenix-MT Fót U20)

Maradt: Velkey János, Csaba György, Fodor Máté, Berkics Máté

Távozott: Tóth Zoltán (Pénzügyőr SE, Zöld csoport), Tóth Bence (MEAFC-Miskolc), Csákvári Csaba (visszavonult), Kovács Bálint Benedek, Sedin Karavdic, Kis Levente, Kalassai Martin (Salgótarjáni KSE)

 

PVSK-VEOLIA

Érkezett: Mokánszki Máté (Szolnoki Olajbányász), Plézer Gábor (BKG PRIMA Akadémia), Frank Áron (Atomerőmű SE), Ognjen Micovic (ABS Primorje – Montenegró),

Maradt: Halász Ákos, Bíró Olivér, Horti Bálint, Antóni Csanád, Németh András, Molnár Mátyás, Radó Ádám

Távozott: Chase Harler, Takács Dániel (Vasas Akadémia), Juhos Levente (Phoenix-MT Fót), Tóth Norbert (visszavonult), Bíró Levente (Kozármisleny), Kalmár Viktor, Bor Sándor

 

 

Tags: ,