2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Hazai rendezésű kupával mutatkozik be a közönségnek a Ceglédi KE

Miután csütörtök délelőtt megtörtént a Gál József Sportcsarnok műszaki átadása – átvétele, minden akadály elhárult az elől, hogy végre nézők előtt is bemutatkozhasson az alaposan átalakult, megerősített Ceglédi KE.

Pénteken és szombaton (szeptember 8-9.) máris két sporteseményre invitálja a sportszerető ceglédi közönséget a CKE és a Ceglédi KK, nem kell tehát sokat várni a kézilabdás és kosaras fiúk hazai bemutatkozására.

Pénteken 18 órától a kéziseké a főszerep, akik a DEAC gárdáját fogadják bajnoki mérkőzésen a Gál József Sportcsarnok versenypályáján – a Ceglédi KE által szervezett CKE Kupa is elrajtol ezen a napon, de a kosármeccseket ekkor még a versenypálya melletti edzőpályán játsszák le, ahol sajnos nincs lehetőség nézők fogadására. A kosarasok programja 16 órakor indul a Békéscsabai KK – Jászberényi KSE elődöntővel, a CKE pedig 18 órától csap össze a Veszprém KK-val – ezeket a mérkőzéseket csapatunk YouTube-csatornáján lehet élőképpel követni.

Szombaton azonban már a kosarasoké a versenypálya, a CKE Kupa bronzmérkőzését és döntőjét is a fő helyszínen rendezik – a bronzmérkőzés 16 órakor, a döntő 18 órakor kezdődik. A belépés – hasonlóan a pénteki kézilabda bajnoki derbihez – díjtalan, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a megújult Gál József Sportcsarnokban!

 

A torna felvezetéseként ismerkedjünk meg közelebbről a Ceglédi KE-vel!

A gárda fennállása legeredményesebb periódusát éli, már a COVID-19 pandémia miatt félbemaradt 2019/20-as idényben is közel járt a feljutáshoz, 24 fordulót követően a bajnoki tabella élén érte az évad idő előtti befejezéséről szóló határozat a ceglédieket. A csapat végül a 2021/22-es évadban harcolta ki a harmadosztályként funkcionáló NB I/B Zöld csoportjának megnyerésével a Piros csoportos részvételt, és ha már ott volt, rögtön első évében be is jutott a legjobb nyolc közé, vagyis a rájátszásba. A cél a további fejlődés: az idei szezont jelentősen megerősített kerettel kezdi meg a CKE, Siska János vezetőedző is utalt rá a felkészülés kezdetén, hogy komoly minőségi előrelépés tapasztalható a keretet illetően. A tavalyi évadban érkező Siska János munkáját Rácz Zsolt másodedző, Rezák Tamás segédedző, Majorosi-Lázár Anita erőnléti edző, valamint Kiss Annamária masszőr segíti, az együttes szakmai vezetője a korábbi kiváló edző, Földi Sándor.

A tavalyi, nyolcadik helyen végző csapatból heten (Sedin Karavdic, Tóth Zoltán, Tóth Bence, Csákvári Csaba, Kalassai Martin, Kovács Bálint Benedek, Kis Levente) távoztak, nem túlzás tehát állítani, hogy teljesen új kerettel kezdte meg a munkát a szakmai stáb augusztus elején. Az érkező játékosok közül a legnagyobb név kétségtelenül a korábbi magyar válogatott középjátékos, Csorvási Milán – a 208 centiméter magas center 463 élvonalbeli találkozón szerepelt a 2004/05-ös szezon óta, megfordult Kecskeméten, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Körmenden és Kaposváron is, a nemzeti csapatban pedig 2017-ben szerepelt utoljára. Szintén a palánk alatti szekció erősítésére érkezett a Jászberényi KSE-től Olasz Ádám – nevelőegyesülete, a ZTE csapatán kívül játszott a PVSK-ban, valamint Szegeden is, majd a legutóbbi két évadban a CKE Kupán is pályára lépő jászberényi alakulatot erősítette. Orgona Gergő szintén korábbi csapata ellen bizonyíthat a kupán, tavaly ugyanis a Veszprém KK-ban játszott – nem is rosszul, 13.1 pontja mellé 8.6 lepattanót szedett a 2000-es születésű erőcsatár.

Az érkezők sorát a Salgótarjáni KSE két tavalyi kulcsemberével folytatjuk – közülük Dominik Herendic már ismerős lehet a csapat szimpatizánsainak, hiszen a 21/22-es évadban kulcsszerepet vállalt a Zöld csoportos bajnoki címből, Dragasevic Veljko pedig idén törekszik hasonlóra. Herendic egy valódi karmester, aki a társak kiszolgálását részesíti előnyben egyéni statisztikáival szemben – ezzel együtt tavaly 12.3 pontot, 8.1 gólpasszt és 7.8 lepattanót szorgoskodott össze a SKSE színeiben, ad tehát munkát a statisztikusoknak bőven. Dragasevic legfőbb erőssége a pontszerzés, a legutóbbi évadban kerek 19 pontos átlagot szállított 40%-os triplázással – közte egy 48 pontos derbivel.

Az öt rutinos érkező mellett négy játékos maradt a fedélzeten a tavalyi keretből: a védőspecialista Berkics Máté, a még mindig U20-as korú Fodor Máté, az év közben érkezett, látványos játékot nem megvető Velkey János, valamint az atletikus, hatalmas zsákolásairól hírhedt Csaba György. A keretet több 2003-as, illetve azt követően született fiatal teszi teljessé, néhányukra azonban komoly szerep várhat a bajnokságban, afféle „háziverseny” alakulhat ki közöttük a játékpercekért. Horváth Máté és Horváth Ádám hátvédposzton, Gordán Levente, Zsók Áron, Krkljes Luka és Krkljes Vukasin pedig mezőnyben vár bevetésre, közülük többen mutattak kifejezetten pozitív dolgokat az eddigi három felkészülési találkozón.

 

Pénteken és szombaton a CKE Kupán hivatalosan is bemutatkozik tehát a nézőknek a Ceglédi KE, a szombati helyosztókra már a Gál József Sportcsarnok versenypályáján várjuk a Kedves Nézőket. Akinek nem áll módjában kilátogatni, online is követheti élőképpel a tornát – ahogy már említettük, mindkét nap mindkét mérkőzését közvetítjük a Ceglédi KE YouTube-csatornáján.

 

A CKE Kupa menetrendje:

2023. szeptember 8.

16:00 – Békéscsabai KK – Jászberényi KSE

18:00 – Veszprém KK – Ceglédi KE

 

2023. szeptember 9. 

16:00 – Bronzmérkőzés

18:00 – Döntő

 

Hajrá Cegléd!

Tags: , , ,