2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Győzelem az első felkészülési mérkőzésen

Bő három hete, augusztus első napján kezdte meg a felkészülést a 2023/24-es idényre a Ceglédi KE, a mai napon pedig első edzőmérkőzését is lejátszotta az együttes – egyelőre zárt kapuk mögött, a megújult Gál József Sportcsarnokban.
Az előző évadot a Jászberényi KSE elleni párharccal zárta a ceglédi gárda, így mondhatnánk, hogy ott folytatták a felek, ahol legutóbb abbahagyták – ám nem mehetünk el szó nélkül a játékoskeretekben történt változások mellett, alaposan kicserélődött ugyanis mindkét csapat. Berényi oldalon távozott Tomislav Ivosev, Csík Richárd, Czirbus József, Kovács Vilmos, Homoki Donát és Olasz Ádám is – utóbbi éppen Ceglédre igazolt. Érkezett Boka-Magó Áron, Jordan Santiago, Oroszi Bence és Rátvay Balázs, maradt a klubnál Meleg Károly, Dunai Zétény, Mester Márk és Kucsora Csaba. Ceglédi oldalon még nagyobb volt a jövés-menés: távozott Tóth Zoltán, Kovács Bálint Benedek, Kalassai Martin, Tóth Bence, Kis Levente, Csákvári Csaba és Sedin Karavdic, érkezett viszont Dragasevic Veljko, Csorvási Milán, Orgona Gergő, Gordán Levente, Olasz Ádám, Horváth Ádám, Horváth Máté, Zsók Áron, Krkljes Luka, Krkljes Vukasin és Dominik Herendic. Velkey János, Csaba György, Berkics Máté, Fodor Máté és Kozma Péter maradtak az egyesületnél a tavalyi keretből.
 
Az összecsiszolódáson, összeszokáson volt tehát a hangsúly mindkét oldalon, ennek megfelelően sok hiba csúszott még a játékba – a Cegléd 21, a Jászberény 22 eladott labdával zárta a derbit. A vendégek kezdték jobban az összecsapást, de hamar felvette a ritmust a CKE, majd csakhamar már a hazaiak diktálták inkább a tempót – 24-21-es ceglédi előnnyel ért véget az első negyed, amely során Olasz Ádám két triplát is beszórt volt csapata ellen. A második játékrészben is inkább a Siska-legénység akarata érvényesült, sikerült tíz pont fölé tornázni a különbséget a nagyszünetig – 51-39-et mutatott az eredményjelző a félidőhöz érve.
A harmadik etapban meg tudott újulni a JKSE, több ceglédi hibát kihasználva sikerült lőtávolon belül maradnia a vendégeknek. Sok büntetőt dobtak ebben az időszakban a csapatok, de a hazaiak hadilábon álltak ezek értékesítésével – az egész találkozót tekintve 30 kísérletből csak 15 szabaddobást küldtek a gyűrűbe a ceglédi fiúk. Ennek, na meg pár szép akciónak köszönhetően faragott félidei hátrányából Puskás Artúr együttese, a záró felvonásra 72-64-gyel fordultak a felek. Itt azonban hamar kialakult a korábban már látott tíz pont körüli CKE-előny, sőt többször elérte a 15 egységet is. A végjátékban nem fenyegette veszély a hazai győzelmet, főként magasemberei ponterős játékával megérdemelt sikerrel kezdte edzőmeccsei sorát a ceglédi alakulat. Legközelebb egy hét múlva, szeptember 1-jén lép pályára a gárda, a Fót látogat a Gál József Sportcsarnokba.
 
 
 
Ceglédi KE – Jászberényi KSE 95-84 (24-21, 27-18, 21-25, 23-20)
 
CKE: Herendic 6, Dragasevic 5, Velkey 6, Gordán 7, Olasz 12/6. Csere: Horváth Á. 5, Csaba 9, Horváth M. 13/6, Fodor 4/3, Csorvási 10, Zsók -, Orgona 18/6. Edző: Siska János
JKSE: Dunai 8/6, Mester 17/15, Boka-Magó 2, Meleg 9, Rátvay 14. Csere: Dékány -, Horváth N. 3, Pilinszki -, Santiago 9, Oroszi 7/3, Német -, Kocza -, Kucsora 15/3. Edző: Puskás Artúr

Siska János: Tipikus első mérkőzés volt, sok eladott labdánk volt, gyakran kapkodás jellemezte a játékunkat. Látszik, hogy nem vagyunk még összeszokva, a figurákat még tanuljuk, sok következtetést még nem lehet a találkozóból levonni. Megnyertük a mérkőzést, mindenki játszott, nem sérült meg senki, dolgozunk tovább.

Tags: ,