2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Ebben a csapatban több van, mint amit eddig mutatott – interjú Sértő Ádámmal

Hétfőtől új vezetőedző irányítja a Ceglédi KE-t, az NKA Pécstől érkező 28 esztendős Sértő Ádám személyében. Vele beszélgettünk első benyomásairól, edzői filozófiájáról, valamint a közeljövő kihívásairól.

 

Üdvözlünk Cegléden! Milyenek az első benyomásaid a klubról?

Örülök, hogy itt lehetek, a csarnok, az infrastrukturális háttér nagyszerű, főleg Piros csoportban, szerintem más nem is mondhatja el ezt magáról ebben a bajnokságban, hogy ilyen körülmények között tud dolgozni. A srácoknak is elmondtam, hogy ezt meg kell becsülni, motiválóan kell, hogy hasson mindenkire, ezt tisztelni kell. Mind edzésmunkában, mind a mérkőzéseken nyújtott teljesítményben ez előttünk kell, hogy lebegjen, hogy szerencsések vagyunk, hogy ilyen helyen dolgozhatunk. Eddig egy edzésünk volt, sok következtetést nem lehet még leszűrni, a srácok pozitívak voltak. Az igazi munkának egy hét múlva tudunk nekiállni, hiszen a héten két mérkőzésünk van, drasztikus változtatásokat még nem tudunk eszközölni. Finomítgatunk, csiszolgatunk a hibákon, amennyire lesz idő és befogadóképesség, egy hét múlva viszont már okosabbak leszünk.

 

Mi az edzői filozófiád, milyen edzőnek tartod magadat?

Védekezésközpontú edző vagyok, ez azért lehet egy jó párosítás, mert ez inkább egy jó támadópotenciálú csapat, védekezésben vannak talán nagyobb problémák, mint támadásban. Ezt remélhetőleg tudjuk csiszolgatni, javítani rajta, talán egy más filozófiát, más védekezési rendszert felépíteni. A játékosok egyénileg tehetségesek, kreatívak támadóoldalon, ott csak határokat kell szabni, és irányt mutatni nekik. Én rendkívül pozitívan állok a közös munkához, mert szerintem ebben a csapatban sokkal több van, mint amit eddig mutatott, és remélem, hogy sikerül is közösen egy jó eredményt elérnünk.

 

Korábban az NKA Pécs csapatánál másodedzői, illetve scout szerepkörben dolgoztál, ez lesz az első vezetőedzői megbízatásod felnőtt csapat mellett. Nem tartasz a kihívástól?

Nem tartok a kihívástól, sokkal inkább motivál. Ahogy egy nagyon kedves korábbi kollégám mondta, vannak nagy és vannak kisebb gyerekek, és amíg egy játékos játékos, addig – bármilyen furcsán is hangzik – sokszor fejben gyerek. Sokszor hasonlóan kell őket kezelni, ilyen szempontból nem félek tőle, hogy ez nem fog működni.

 

Mivel lennél elégedett egy hét múlva, a következő két mérkőzés után?

Egyértelműen két győzelemmel lennék elégedett. Úgy gondolom, hogy ha a csapat jó energiával, jó mentalitással a maximumot nyújtja, attól függetlenül, hogy mennyire tudunk addig összecsiszolódni, hazai pályán mindenképpen kötelezőek a győzelmek.

Tags: ,